Šoferka

Šoferkin dnevnik

SLAP KOZJAK

Vsake toliko si je treba vzet čas in nafilat baterije. Ko je premraz za motor, uživam če grem na kakšen dolg sprehod ali v hribe. Imela sem prost dan in sem ga izkoristila za izlet. Že kar nekaj časa sem imela v planu, da grem pogledat slap Kozjak. Vedno, ko peljem tja skupino, mi zmanjkuje časa za ogled, ker moram avtobus peljat parkirat drugam. Torej je bila zdaj idealna prilika, da si pogledam to naravno znamenitost. 

Ker je vedno lepo, če imaš na izletu družbo, sva tokrat odkrivale slovenske bisere kar z mojo mami. 😀Po delovnem tednu sede v nedeljo mal poležat 🙃 tako, da sva se od doma odpravili okrog 10h dopoldan. Ustavili sva se v Tolminu na obvezni "jutranji" dozi kave in potem dalje. Slap Kozjak se nahaja v bližini Kobarida. V poletni sezoni je kar priljubljena atrakcija za turiste in zna bit kar gneča. Izven sezone je pa precej mirno, srečala sva okrog 10 ljudi, ki so šli na nedeljski sprehod. Pot do slapa ni pretirano naporna in je primerna za vsakogar. Hoje je za približno pol urce v eno smer.

 

Tisti, ki pa so bolj športno aktivni pa imajo na voljo več rekreativnih poti, ki so lepo urejene in označene. 

 

Sama okolica je zelo pomirjujoča, pot nas pelje ob reki Soči in skozi gozd. Na voljo je več klopic, ki so primerne za počitek ali lenarjenje. 

 

 

Ker je bil to krajši sprehod, sva se z avtom odpravili naprej v Drežnico. Do Drežnice vodi vijagusta pot in klanec, ko pa prideš do vrha, se odpre pogled na vas. Najprej ti pogled obstane na gorah in nato na ogromni in lepi cerkvi.

 

V okolici Drežnice je tudi kar nekaj poti za sprehod in nekaj slapov. Sprehodili sva se do dveh, slapa Sopot in Krampež. Ta dva nista tako ogromna kot Kozjak, ampak vseeno lepa. 

 

 

 

 

 

Kobarid se lahko pohvali tudi s kostnico, ki pa si jo tokrat nisva ogledali. Sama sem bila tam v osnovni šoli. V bistvu je v Kobaridu in okolici kar nekaj zanimivih stvari vrednih ogleda, vendar bi za vse potrebovala več kot en dan. Vsekakor priporočam, da si vzamete čas in si v živo ogledate. 

 

Tokrat bolj na hitro predstavljeno, ker ima teden čisto premalo dni in dan premalo ur. Vendar sem vam morala povedat za tale lep biser narave. ❤

 

Do prihodnjič....

Radi se mejte in veliko se smejte :)

Patricia