Šoferka

Šoferkin dnevnik

SLADKI TRENUTKI

Tokrat vam zaupam kaj najrajši počnem, ko sem kakšno urco frej in je premrzlo za motor, počivat se mi pa ne ljubi. 🙃 

 

Ko praznuje kdo od domačih mu najrajši za darilo poklonim kar............... TORTO!  Res je, zelo rada pečem in jem sladke stvari. Tudi šolala sem se v tej smeri in sem po izobrazbi slaščičarka, ampak o tem se razpišem v drugem poglavju. 

 

Za svojo diplomsko nalogo sem delala in prezkušala recepte za veganske in presne tortice. Takrat še ni bilo to tako aktualno in moderno in ni bilo toliko izbire. Vendar mislim, da sem se kar dobro odrezala, saj so bile zelo okusne. Vendar, če bi delala diplomsko še 1x, bi bile tokrat mnogo boljše. 😀 

 

Danes je v slaščičarnah toliko ponudb, da se človek kar težko odloči. Sama zelo rada preizkušam različne recepte za biskvite in nadeve in velikokrat odmerjam kar po občutku, tehtnici ne zaupam preveč 🙃. Zadnje čase je zelo moderna LCHF dieta in sem tudi sama poskusila narest LCHF torto. Mislim, da mi je kr uspela, saj jo je hitro zmanjkalo. 😀 

Začetek leta je pri nas zelo sladek, saj praznujejo skoraj vsi domači in lahko ustvarjam. Saj torto se pa res ne peče kar tako, za brezveze, mar ne? 😋  In, ker sem pač taka, da rada delam po svoje in počnem stvari, ki niso vsakodnevne, si tudi spečem torto, če si zaželim nekaj sladkega. 🙃 Ko pa se bom naveličala letat okol po svetu z avtobusom, bom pa odprla slaščičarno. 🤪 Do takrat bom pa pekla za družino in prijatelje.

Kakšnih receptov ali ostalih nasvetov ne bi pisala, saj mislim, da je tega na netu že čisto preveč. Če pa ima kdo kakšno vprašanje, pa rade volje odgovorim. 

 

Tokrat sem napisala nekaj malega o sebi in enem izmed mojih konjičkov, kmalu pa pripravljam nekaj novega in upam, da zanimivega. Ampak o tem naslednjič. Spremljajte story-je na mojem insta profilu in bodite na tekočem.  

 

Do naslednjič...

Life is short , and it is up to you to make it sweet.

Patricia