Šoferka

Šoferkin dnevnik

To je raj :)

Lansko leto nama je bil dopust v Egiptu tako všeč, da sva se odločili, da letos ponoviva. 😀

Termin in destinacijo sva si izbrali nekje v začetku leta in potem nestrpno odštevali dneve do začetka najinega dopusta. Lansko leto sva si izbrali hotel zelo blizu Hurgade, letos sva šli malo južneje. Zaliv Makadi Bay slovi predvsem po lepih in  dolgih plažah, koralnih grebenih in raju za surfanje ---> na momente precej piha, ker pa je ozračje precej vroče, to kar prav pride.

 

 

 

 

Kako je vse skupaj potekalo? Sama sem delala do zadnjega dne in komaj uspela spakirat 😀. Ampak je uspelo! Dopusta si nisva organizirale v lastni režiji, ampak sva potovali z Eti Travel ( super agencija z odličnimi vodiči! ). V primerjavi z lanskim letom, sva imeli letos "slabši" termin od lanskega. Ljubše mi je dopustovati od sob - sob, saj ti ostane en dan, da se lažje vrneš v realnost in dobiš nazaj delovni elan 😊. Let smo imeli v nedeljo zvečer, načeloma ob 20h, ampak je bil prestavljen za 1.5h, v hotel sva prišli ob 3h zjutraj, preden sva se namestili pa je bila ura 4 zjutraj. Ponedeljek je bil več ali manj zaspan, saj nisva imeli energije. Čez dan sva počivali ob bazenu in spanju 🙂. Zvečer pa sva šle na en obhod in se posvetili raziskovanju hotela in okolice. Letos sva lahko pohajali brez vsiljevanja domačinov in ponujanja raznih izdelkov ( lansko leto je bilo kar nadležno). Na tej lokaciji je več hotelskih resortov in naš hotel ( Makadi Resort ) je bil eden izmed 5, postavljen čisto na koncu turističnega dela plaže. Hotelske plaže so bile med sabo povezane, med prehodi pa so bili policisti, ki so skrbeli za varnost in pregled obiskovalcev. V resortu sva imeli na voljo kopanje in poležavanje na ležalnikih ob bazenih ali morju. Poležavali sva ob bazenu, kopali pa v morju ( meni osebno se je zdela voda v morju toplejša od bazenske ). Je pa fino, če imaš sabo plavutke in masko ( lahko si jih tudi sposodiš ali kupiš v resortu ) , saj lahko občuduješ izredno lepe koralne grebene 👍 in ribice.

Iz Egipta z ljubeznijo :)

Agencija ponuja tudi različne izlete. Ker sva lansko leto preizkusile vsa zabavna in adrenalinska doživetja, ki jih ponuja Egipt, sva letošnji dopust posvetili odkrivanju zgodovine. Dan sva namenili spoznavanju starega Egipta, mestu Luxor, kjer mrgoli hieroglifov, templjev in grobnic. Ampak o tem v naslednjem poglavju.

Imeli sva all-inclusive ponudbo. Hrana je bila dobra in tudi zame, ki sem vegi je bilo ogromno izbire. Shujšala nisem 😀. Se pa je jedilnik oz. sama izbira hrane iz dneva v dan precej ponavljala. Hotel ima na voljo večjo in manjšo self service restavracijo, ponudba hrane je pa v obeh podobna. Večerje si lahko rezerviral v 3 drugih restavracijah, če si želel. Nama je bilo všeč, če sva si sami delali meni. 🙃 Na voljo so bile testenine, omako so naredili po željah; pice, riž, krompir, solate, meso....Ni da ni 👍. Da o sladicah ne govorim! 😋 Edino kar sem pogrešala je bila KAVA s smetano 🤭. Sva našli 2 kavarni, kjer sva si privoščili kavo, ki je bila SKORAJ kot naša.

Pijače si imel neomejeno, tudi koktejle, pivo in vino. Je pa fino, da seboj vzamete kaj finega " za razkuževat" . Midve sva se opremili in nisva imeli nobenih težav z želodcem. Je pa v resortih kar nekaj lekarn z bogato ponudbo zdravil in si v primeru kakršnihkoli težav lahko priskrbiš pomoč.

Tokrat bolj na splošno. Naslednjič se pa razpišem še o zgodovini. 

Take only memories, leave only footprints.

Patricia