Šoferka

Šoferkin dnevnik

KAKŠEN VIKEND PAKET

Waaaa tale podaljšan vikend je bil pa TOP! Odlično vreme, fajn družba in kar je najbolj pomembno, bila sem FREJ! 😀 Moj način življenja in dela mi ne omogoča veliko prostih vikendov in praznikov, ko pa se to zgodi,  pa izkoristim maksimalno. Mislim, da toliko kilometrov kot sem jih v tem vikendu naredila, jih lani v celi sezoni nisem 🙃.  

Moja dva najljubša :)

Moto vikend se je pričel s petkovim popoldanskim ogrevalnim krogom do Idrije na kavo in nazaj. Meni najljubša furca za na hitro oz. za takrat, ko ni časa. 😀

V soboto sem si privoščila zbujanje brez budilke 🙃 in se recimo, da naspala za cel teden nazaj. Dopoldan smo še barvali pirhe, po kosilu pa gasa na motorček. Tokrat malo daljša trasa ----> Idrija, Postojna, Žiri, Škofja Loka, Železniki in domov. Luštna in v easy furca, taka za sobotno popoldne. Ovinkov je bilo kar precej, gneče pa niti ne. Edino na  postojnskem OMW-ju in " Kačjih Ridah" je bilo malo bolj živahno, saj sta ti dve destinaciji popularni zbiralni moto točki in jih je potrebno skoraj obvezno obiskati, če se potepaš po teh koncih 😀.  

Nedelja je bila pa namenjena samo meni, motorju in cesti. Ker je bil fant v službi, sem uživala sama 🙃. Dopoldan sem bolj kot ne preležala ( nevem od kje ta utrujenost ), po kosilu pa sem šibala na " kavo". Ker so bile vse kavarne zaprte oz. preveč zasedene, sem šibala kar do Ajdovščine. In, ker bi bilo čisto preveč dolgočasno iti po isti poti domov, sem naredila krog in šla naprej do Nove Gorice, Mosta na Soči in domov. Nekako meni bolj sedejo popoldanske furce. Dopoldan se naspim in spočijem, " navozim" se pa še vseeno dovolj. Se ne ustavljam 10x na kavi in  mislim, da je na koncu isti efekt kot , če bi šla zjutraj na pot. 

Ker sem bila hitro doma, sem še motorčka oprala in pripravla, da bosta lepa za naslednjo furco.

Velikonočni ponedeljek je bil pa " pika na i "! Vsako leto na ta dan prirejajo v Mirni peči blagoslov motorjev. Vsako leto mi je nekaj prekrižalo načrte, ampak letos mi je uspelo! 😀 

Vsa navdušena od pričakovanja, sem se zbudila že pred budilko. Zbudila fanta, nekaj pojedla in gasa se pripravt na pot. Oblekla sem se kot eskim 🙃 ali kot čebula ---> v več slojih, saj je bilo pri nas še kar precej mrzlo. Šibala sva proti Ljubljani, kjer sva se dobila z ostalimi. Že na poti sva srečala skupine motoristov in vsi smo bili namenjeni v isto smer. Nor občutek! Bolj, ko smo se bližali cilju, več smo jh srečali oz smo se vozili kar v koloni. Na cilju pa norišnica. Toliko motorjev na kupu mislim, da še nisem videla. Za samo organizacijo imajo kar super poskrbljeno, edino parking je bil malo smotan. Parkirali smo na travi in si moral biti kar precej previden, da te ni odneslo. Pa še rahlo je bil naklon in sem se kar namučla, da sem parkirala motor v linijo 🙃.Še  sreča,  da  obstajajo fantje,  ki  radi  priskočijo  na  pomoč  punci  v težavah 😀.  

Kakšno dobro urco smo uživali na sončku in v glasbi, nato pa smo se odpravili dalje. Na poti proti Ivančni Gorici smo se ustavili na kosilu. Nato pa smo nadaljevali proti Ljubljani, se šli " pofočkat" čez ride v Postojno in naprej do Idrije na kavo. S fantom sva nato nadaljevala pot proti domu, ostali so se pa vrnili v Ljubljano. 

Hvala za družbo in prijetno ter umirjeno vožnjo 😀.

Sedaj pa polna novih doživetjij doma tipkam svoj dnevnik namesto, da bi šla spat. Jutri pa " back to reality" in bo treba delat. 

Upam, da bom letošnjo moto sezono čimboljše izkoristila in naredila čimveč kilometrov. To pa želim tudi vsem motoristom in motoristkam! Srečno na cesti in se vidimo! 😀

No road is too long when you have a good company.

Patricia