Šoferka

Šoferkin dnevnik

Ufo razgledni stolp

A veš, tisto vprašanje, ki ga zastavljajo ljudje pred vsakimi prazniki in tudi zdaj ni bilo nič drugače ----> Kje boš pa ti za prvi maj?? Včasih mi je šlo to vprašanje blazno na živce, saj sem delala v gostinstvu in kje čem bit drugje kot pa za šankom?! No zdaj se je situacija spremenila... Tako, da z veseljem povem, da sem bila polovico praznikov na Slovaškem in polovico v Italiji. Tokrat bom pisala o Slovaški ( da mi ostane še kakšna tema za drugič 🙃). 

Tako je bilo....

V petek smo po jutranji kavici počasi krenili proti zastavljenemu cilju. Pot nas je vodila skozi Tolmin, čez prelaz Predel v sosednjo Italijo in nato v Avstrijo. Na postajališču ob avtocesti pri Celovcu, s čudovitim pogledom na Vrbsko jezero in stolp Pyramidenkogel, smo si privoščili novo dozo kofeina in rogljiček 😀.

Čakala nas je bolj ali manj " dolgočasna " pot do Bratislave, saj smo se vozili po avtocesti, da bi prišli čim hitreje do cilja. Ampak nič za to, kraji so brzeli mimo nas. Peljali smo se mimo Gradca, naredili postanek za kosilo, nato pa še mimo Dunaja in že smo bili na meji s Slovaško. Avtobusi za Slovaške avtoceste in hitre ceste potrebujejo poseben box, neke vrste vinjeto, zato smo se na meji malo zadržali in zadevo uredili. Hotel smo imeli nekaj kilometrov iz centra Bratislave, ob avtocesti in čisto zraven ooogromnega nakupovalnega centra. Parkirala sva pozno popoldne, ja prav ste prebrali, tokrat sem imela pomoč 🙃, se razpakirala in šla na večerjo. Hotel je bil b&b varianta, zato sva si privoščila večerjo v nakupovalnem centru, kjer je blo restavracij malo morje. Prijetno izmučena sva si privoščila počitek.

Naslednji dan smo se po zajtrku odpravili v center Bratislave in se vrnila nazaj do hotela. Privoščila sva si kavico, počistila avtobus in malo relaxirala. Nato je bil čas, da jih greva iskat in odpeljeva v hotel na kosilo. Popoldan so imeli voden ogled centra in sva jih zopet odpeljala nazaj. Nato sva imela prost popoldan in sva si privoščila bit turista. 🙃 Če boste kdaj potrebovali taxi za raziskovanje Bratislave, pokličite Uber ali pa Easy taxi. Midva sva vzela Uber in plačala 6eur, odpeljal pa naju je prav do centra mesta. Je najboljša varianta, saj ne rabiš iskat parkinga in plačevat parkirnine.   

Odložil naju je ob glavni cesti na vrhu tako, da sva se spustila navzdol do reke. Je reku taksist, da se ne bova preveč utrudla 🙃. Ulice so bile speljane kot labirint. Polno ljudi, trgovinic in lokalov. Spustila sva se do reke Donave, kjer sva imela prekrasen pogled na Ufo.

Najbolj atraktivna točka mesta je sigurno razgledni stolp Ufo. Postavljen je na 7. največjem visečem mostu na svetu. Nisem se mogla odločit ali se povzpnem ali ne, ker je kar visoko. Vendar pa, ko sem se odločila, da si kupim karto je, je na blagajni pisalo, da imajo privatni event in ogledi niso mogoči. Smola, saj razgled je sigurno fenomenalen! 

Nad mestom stoji Bratislavski grad, ki je tudi vreden ogleda. So pa zelo priporočil in je turistom zanimiv grad Devin, ki stoji v predmestju. 

Midva sva bila bolj površna turista, saj sva si vse ogledala bolj na hitro 🙃. Imela sva srečo, saj sva naletela na dogodek, podobno kot je pri nas          " odprta kuhna". Tam sva si privoščila slasten sladoled in neko posebno pivo z arašidi. 😀

Prehodila sva center po dolgem in počez in mislim, da sva videla dovolj. Čas za spanje, saj naju je naslednji dan čakal povratek domov.

 

Po zajtrku smo naložili kovčke in se poslovili od Bratislave. Na poti domov smo naredili postanek na Dunaju. Vauuu kakšno mesto! Sicer sem si ogledala samo delček in sem bila navdušena. Naslednjič si ogledam vse ostalo 😀. Spila sva kavico z našima sodelavcema, saj smo tisti dan "Špiki okupiral Dunaj" in se nato počasi odpravili proti domu, pripravit kovčke za naslednji izlet. O tem pa kmalu....

Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life.

Patricia