Šoferka

Šoferkin dnevnik

Nekako sem se mogla dotakniti te teme, ker vse preveč dobivam vprašanja povezana z mojim osebnim življenjem in tiktakanjem ure… Ker sem pač punca in se od mene pričakuje, da bi do sedaj imela že vsaj 2, če ne 3 otroke, ker pač je to bistvo življenja. Sama menim drugače.. Pa vendar, vsakemu svoje. Čeprav smo že v 21. stoletju, ko se nekako ve, da se ne deli služba na moško in žensko, še vedno dobivam začudene poglede ljudi, ki bi me najraje videli za štedilnikom in s krpo v roki, kot pa za volanom. Saj se še vedno tretira, da je šoferaj moško delo, težaško, naporno, umazano in ga ženske ne zmoremo opravljati. Pa vendar, svet se razvija, prav tako tudi vozila, zakaj se nebi še mi?

Delo šoferjev ni tako enostavno in luštno kot se zdi. Od jutra do večera nas ni, velikokrat tudi ne spimo doma, stres se nabira, slaba volja tudi, zato pričakujemo in želimo ob sebi nekoga, ki nas razume in nas podpira v tem kar počnemo. Res, da samo sedimo za volanom in vozimo, ampak temu ni tako. Kar poskusite, zamenjam za kakšen dan, ampak samo kakšen. 😊 Jaz obožujem svoje delo, ga nebi menjala za nič na svetu, ampak zaradi tega zelo velikokrat trpi moje privat življenje. Ko sem kakšen dan frej sem najrajši pred tv-jem in ne delam nič 😊. Ko je čas za nedeljski izlet, se mi ne ljubi… Ker sem itak vedno okol in itak vidim veliko krajev, spoznam veliko ljudi, zakaj bi še tisti dan, ko sem doma, se vozila in drenjala okrog? Pa včasih se.. Zato, da ni slabe volje in prepira 😊. Moški pravijo Happy wife, happy life;  jaz kontra 😊.

 

Vem, da ima vsaka služba + in -, vsakemu nekaj bolj leži, vsak ima svoje težave in tegobe, vsi smo pod stresom, a to ne daje pravice nobenemu, da nas tlači. Vsi si zaslužimo, da lahko delamo kar nas veseli in kar želimo. Če imaš podporo ob sebi, je vse dosti lažje, nekoga, ki te dvigne, ko si na tleh in ti, da nasmeh namesto solze. Nekoga, ki je pripravljen, da te vidi redko in še takrat utrujeno 😊.

 

 

Vem, da se bo treba počasi umiriti in najti smisel v čem drugem.. A zaenkrat mi ustreza tako kot je. Brez stresa in pritiskov 😊.