Šoferka

Šoferkin dnevnik

Zadnji "svoboden" vikend pred zapiranjem regij sem izkoristila za malo odklopa in se podala na drug konec Slovenije, v Pomurje.

 

Uživala sem v Forest glamping resortu Blaguš, v luštnih steklenih hiškah postavljenih ob robu jezera Blaguš. Okolje je zelo mirno in se da zelo kvalitetno preživeti prosti čas.

Če si bolj športni tip človeka, si lahko sposodiš čoln in veslaš po jezeru. Lahko se sprehodiš do Stare gore na ogled mlina na veter. Se zapelješ do Otoka ljubezni v Beltince, zanimiv je tudi Babičev mlin v bližini Veržeja. Ali pa si ogledaš mestno središče Veržeja, Ljutomera ( kjer si lahko na trgu privoščiš odličen sladoled) ali pa spiješ kavo na promenadi v Murski Soboti ( zelooo zanimiv motoristično opremljen lokal v samem centru).

Splača se menda pogledat tudi živalski vrt, kjer imajo veliko zanimiv živali ( sem pustila za naslednjič :) ). 

 

 

 

Ker me zadnje čase fascinirajo gradovi, sem si na poti nazaj ogledala grad Žovnek v Braslovčah. Je eden najstarejših in nekoč tudi eden največjih gradov na Slovenskem. Grad si lahko ogledaš kadarkoli, tudi brez vodiča. Grad sicer obnavljajo, vendar se ga vseeno splača ogledati. Ker grad stoji na gričku, je tudi razgled veličasten. 

Ker pa so trenutno v Sloveniji zelo čudne razmere in si zaradi omejitev in prepovedi prikrajšan za veliko stvari, se na pomurski konec Slovenije sigurno še vrnem, upam da za kakšen dan več. 😀